Båtmotor i Uppsala län

Funderar du på att köpa en bra båtmotor som är stabil och tillförlitlig? Öregrunds båtvarv AB är serviceverkstad och återförsäljare åt Volvo Penta, Mercruiser och Mercury. Tack vare det kan vi erbjuda ett varierat utbud av högkvalitativa, begagnade båtmotorer till bra priser. Vi ställer höga kvalitetskrav på de produkter som vi säljer och ser alltid till att erbjuda motorer i toppklass.

En båtmotor är vanligtvis en motor med en effekt på mellan några få och några hundra hästkrafter samt som drivs av bensin eller diesel. Båtmotorer brukar delas in i två grupper: inombordsmotorer och utombordsmotorer. En inombordsmotor är konstruerad för att monteras inuti båten och en utombordare är gjord för att kunna monteras på en båts akter.

Öregrunds båtvarv AB har många års erfarenhet av båtbranschen och kan det mesta när det gäller båtar och båtmotorer. Du som kund kan känna dig trygg när du vänder dig till oss – oavsett om du vill köpa begagnade båtmotorer eller vill ha service. Vi som arbetar inom företaget lägger fokus på kunden och vi fäster stor vikt vid att erbjuda både produkter och tjänster av hög kvalitet.

I vårt sortiment finns begagnade båtmotorer för de flesta behov vilket gör att det garanterat finns någon som passar dig. Om du känner dig osäker på vilken du bör satsa på så vägleder vi på Öregrunds båtvarv AB dig gärna. Vi kan båtmotorer och besvarar dina frågor och funderingar.

Båtmotor Uppsala
Båtmotorer och service av båtmotorer i Öregrund i Uppsala län. Vi vägleder dig gärna i dina frågor.

Att tänka på när du köper båtmotor

Det första du bör överväga när du ska införskaffa en båtmotor är om du vill ha en ny eller en begagnad. Det finns naturligtvis både för- och nackdelar med båda alternativen.

Många som är på väg att köpa en båtmotor stirrar sig blinda på priset och hur mycket den väger. Det är naturligtvis viktiga faktorer men det finns fler som kan vara bra att ha i åtanke. Vi har listat några av dem:

  • Vad har du för sorts båt och vilken sorts skrov har den?
  • Är motorn bränslesnål och miljövänlig?
  • Är det svårt eller lätt att underhålla den?
  • Hur är ljudnivån och smidigheten?
  • Hur ser möjligheterna att få tag på reservdelar ut?

Att tänka på när du köper begagnade båtmotorer

Begagnade båtmotorer kan spara många slantar men kräver ofta lite noggrannare efterforskningar innan själva inköpet. Vi vill gärna hjälpa dig att välja rätt motor och har därför radat upp några tips som kan vara till hjälp:

  • Kontrollera om motorn har drabbats av läckage. Det kan till exempel finnas läckor vid länspumpen och på smörjmedelsinpackningar.
  • Är tändstiften gamla eller nya?
  • Undersök oljan i motorn och informera dig om det kommit in vatten i motorn eller ej.
  • Försäkra dig om att propellerhylsan är korrekt placerad.
  • Finns det tillgång till en servicebok? Där bör det finnas information om huruvida motorn genomgått årlig service.