Begagnade båtar

Hos oss hittar du ett brett utbud av begagnade båtar. Vare sig du är på jakt efter en välbyggd kvalitetsbåt, en stadig aluminiumbåt eller en lätthanterlig gummibåt – vi har det mesta.

Öregrunds båtvarv AB är återförsäljare och serviceverkstad åt Volvo Penta, Mercury, Mercruiser och Vetus. Vi kan erbjuda dig ett stort sortiment av reservdelar, tillbehör och framför allt, ett brett kunnande och innehav av de senaste diagnostikverktygen!

Det finns naturligtvis många fördelar med att köpa begagnade båtar, det är en förhållandevis god investering. Om du sköter din båt väl under årens lopp så minskar den inte lika mycket i värde som en begagnad bil. Begagnade båtar ger ofta dig ofta mycket för pengarna, men kräver noggrannare besiktningar än nya.

Vårt båtvarv och vår sjömack finns på Fyrskeppsvägen 35 i sjöstaden Öregrund som ligger i norra Roslagen, Uppsala län.

Begagnade båtar Uppsala
Begagnade båtar av hög kvalitet på vårt båtvarv i Öregrund, Uppsala län.

Att tänka på vid köp av begagnade båtar

Drömmer du och din familj om att köpa båt? Längtar ni efter att ge er ut på sjön eller till havs? Båtar är underbara, men att skaffa båt kan orsaka stora hål i plånboken. Kostnaderna kan naturligtvis variera och beror bland annat på vilken sorts båt ni väljer. Därför kan det vara en bra idé att se över utbudet av begagnade båtar.

Vi har samlat några tips som kan vara bra att ha i åtanke inför ert båtinköp:

  • Låt hela familjen engagera sig i er investering! Det kommer att göra ert framtida båtliv roligare.
  • Fundera på hur ni ska använda båten. Vad har ni för behov? Ska det till exempel gå att sova på båten?
  • Gör efterforskningar innan – fråga vänner, läs båttidningar, sök information på nätet osv.
  • Om ni är nybörjare så kan det vara bra att gå en navigationskurs.
    Ska ni köpa nytt eller begagnat? Hör gärna av er till oss på Öregrunds båtvarv AB om ni känner er osäkra.
  • Beräkna kostnaderna för användning och eventuell service av båten.
  • Undersök båten noga innan ni genomför köpet.
  • Se till att ni och säljaren har ett skriftligt och undertecknat köpeavtal.

Båtmaterial

Båtar kan tillverkas i olika sorters material och dessa har varierat genom tiderna. Du kan till exempel hitta båtar av trä, gummi, plast, aluminium och stål.

Hos Öregrunds båtvarv AB kan du köpa aluminiumbåt av högsta kvalitet. Aluminium som material har flera fördelar när de används vid byggnation av båtar. Metallen har till exempel låg densitet, är väldigt tåligt och är lätt att forma. Vill du ha en lättskött båt som håller länge så kan vi rekommendera aluminiumbåt.

Om du funderar på att köpa gummibåt så är vi det självklara valet. Vi säljer gummibåtar från Mercury som är ett amerikanskt kvalitetsmärke. Dessa båtar är ett bra alternativ för dig som söker en slitstark och lättskött båt.